HTML

A Mechanika LegÚÚÚjabb Eredményei

Friss topikok

  • Csavarhúzós: >Szájhagyomány útján hallottam a következő szöveget, melyet a blog mottójának választanék: „Az ... (2010.04.28. 23:38) Bevezető
  • Aradebil: ez véletlenül nem ttk?:D (2010.03.21. 17:17) Az első vendég post!!!

Linkblog

Vizsgaidőszak van és jönnek az írásbeli vizsgák…

2010.01.15. 18:21 Mechanika

Sajnos továbbra sem ment meg az "isten" a dolgozatok javításától. Íme ismét itt van néhány a mechanika legújabb eredményei közül:

 

  1. „mert az impulzus adíktív”
  2. Galilei elv: „Az inerciarendszerek között mechanikai kísérleteket nem tudunk végezni. Nincs kitüntetett inerciarendszer ahogy azt Newton gondolta vagy legalábbis még nem tudunk róla”
  3. „azonos erejű, de ellentétes irányú”
  4. Galilei elv: „Nem a vonat tart az állámás felé, hanem az állomás tart a vonat felé.”
  5. „fordó mozgás” de a forda mint olyan létezik (google: forda 1. link): http://rs1.sze.hu/~farkasi/Kozuti_uzemtan_II_e-learning/3-4%20lecke.pdf
  6. Galilei elv: „minden mozgó test egy abszolút inerciarendszerben foglal helyet…”
  7. „Naprendszerben fellép egy gravitációs tér, melynek gyújtópontjában a nap áll”
  8. Coriolis erő: „Föld forgásával ellenkező erő.”
  9. Galilei elv: „Az egyenes vonalú egyenletes transzlációt végző koordinátarendszer mechanikai jelenségek leírása esetén nem fontos. ha az egyik inerciarendszer, akkor a másik is az”
  10. „Toricelli kisérlet: két fajtája van vízzel és olajjal.”
  11. „Coriolis erő: Ezt legegyszerübben egy Foucault ingával lehet megadni. Ez az inga hosszú idelyig mozog a sarokoknál a legnagyobb ott egy napalatt akár egy kört is megtesz az egyenlítőhöz közeledve ez egyre kisebb sőt az egyenlítőnél megszünik Ezért a v vektor és omega vektor párhuzamosak és a vektoriális szorzatuk 0 lesz.”
  12. „A Coriolis erőt a Földön legegyszerűbben egy Foucault ingával mérhetjük meg. Ez egy nagyon sokáig lengő inga, amivel méri lehet a Föld kilengését. Ez a sarkokon a legerősebb, ott egy nap alatt egy teljes fordulatot tesz meg, míg az egyenlítő felé haladva folyamatosan csökken, és az egyenlítőnél teljesen meg is szűnik.”
  13. „A gyorsulás alatt megtett út, és a gyorsulás alatt megtett idő hányadosa, egyenlő a gyorsulással.”
  14. Galilei elv: „Kimondja, hogy csak egymáshoz viszonyított mérésrendszereknek van értelme. (minden mérés csak a saját határain belül érvényes) Pl.: ha egy hajóban kísérleteket végzünk, abból még nem tudhatjuk meg, hogy úszik-e a hajó”
  15. gamma: „vonzási együttható”
  16. „Minden test egyenesen arányos a rá ható F erővel és fordítottan arányos a test m tömegével”

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mechanika.blog.hu/api/trackback/id/tr241675105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása